WAT IS NARROWCASTING?

De beste definitie van narrowcasting volgens DimCast is een digitaal beeld in een publieke omgeving die erop gericht is een selecte doelgroep aan te spreken. Het woord narrowcasting is ontstaan als tegenhanger van broadcasting: een manier om via één medium een enorme groep mensen aan te spreken. In de praktijk zie je narrowcasting bijvoorbeeld in winkels om bepaalde productgroepen onder de aandacht te brengen, maar ook steeds vaker onderweg op drukbezochte plekken zoals het tankstation of zelfs in de trein. 

Narrowcasting bestaat eigenlijk altijd uit een hardware- en een softwarecomponent. We gaan hier wat dieper op in.

Hardware

De hardware van narrowcasting is op te splitsen in twee delen: het scherm en de speler. We zetten beide kort uiteen.

Het scherm

Vanzelfsprekend is er bij narrowcasting een scherm nodig. Het scherm kies je afhankelijk van het doel van de narrowcasting, en kan dus eigenlijk alle mogelijke formaten hebben. Het scherm krijgt input van de speler, maar kan als smart-tv ook zelf de speler zijn. Lees daarover meer onder het volgende kopje.

De speler

Via de speler van het narrowcastingsysteem wordt het beeld naar het scherm gestuurd. Het is belangrijk dat deze speler langdurig aan kan blijven staan zonder te overhitten, en snel genoeg is om alle media die gecast wordt vloeiend af kan spelen. Er kan gebruik worden gemaakt van een externe speler waarvoor zelfs een computer of laptop zou kunnen fungeren, maar met de smart-tv's van tegenwoordig is dit niet altijd noodzakelijk. Het nadeel van hedendaagse smart-tv's is echter dat deze vaak nog niet krachtig genoeg zijn om alle media goed af te kunnen spelen. De speler moet bijna altijd beschikken over een internetverbinding om zo te kunnen communiceren met de software.

Software

Om te bepalen wat er op het scherm verschijnt is er een stukje software nodig. Hierin kun je aangeven of je bijvoorbeeld plaatjes, filmpjes of tekst wilt tonen, en hoelang alles in beeld moet zijn. Als je een afspeellijst gemaakt hebt kun je deze doorsturen naar de speler die hem vervolgens op het scherm laat zien.

|

Contact


Vragen? Opmerkingen? Ideeën?
Neem contact met ons op en we reageren zo snel mogelijk!
Bellen mag ook: 055 539 5440